امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
آیا دعا کردن برای سلامتی امام موعود (علیه السلام) صحیح است؟

آیا دعا کردن برای سلامتی امام موعود (علیه السلام) صحیح است؟


با توجه به برخی روایات، امام زمان علیه‌ السلام مانند انسان‌های دیگر، زندگی طبیعی داشته و در میان مردم رفت و آمد دارد و ممکن است مانند پیامبران الهی و دیگر ائمه به بیماری یا مشکلات دیگر دچار شود.

بنابراین، دعا و صدقه و صلوات برای سلامت امام بی‌تأثیر نیست و محفوظ ماندن ایشان توسط خداوند ـ که در روایات آمده ـ به معنای حفظ جان ایشان است، نه محافظت از بیماری و مشکلات دیگر.

علاوه بر آنکه ائمۀ اطهار علیهم السلام  هم در بهترین حالات خود (مناجات) برای حفظ و سلامت امام مهدی علیه‌ السلام دعا کرده‌اند و به ما آموخته‌اند که چگونه برای آن بزرگوار دعا کنیم؛ مثلاً امام رضا علیه‌ السلام پیوسته به دعا کردن برای امام زمان علیه السلام با این دعا امر می‌کرد:

اللهم ادفع عن ولیک... و اعذه من شرّ جمیع ما خلقت و عن یمینه و عن شماله و من فوقه و من تحته بحفظک الذی لا یضیع من حفظته به؛
خداوندا؛ هر گونه بلا را از ساحت ولی خود دورگردان... و او را در پناه خود از شر تمام آن‌چه آفریده و ایجاد و انشا و صورت‌گری فرموده‌ای، محفوظ بدار؛ و او را از پیش رو و پشت سر و راست و چپ و از بلایای آسمانی و زمینی محفوظ بدار؛ حفظ کردنی که هر کس را آن طور محفوظ گردانی، از بین نرود.(1)

امام حسن عسکری علیه‌ السلام نیز در قنوت نمازهایشان این‌گونه دعا می‌فرمود:

فاجعله اللهم فی حصانة من بأس المعتدین ... فاجعله اللهم فی أمن مما نشفق علیه منه و رُدّ عنه من سهام المکائد ما یوجهه اهل الشنان الیه.

خداوندا؛ او [امام موعود] را در پناه‌گاهی قرار ده تا از شر متجاوزان در امان باشد خدایا  ! ؛ او را از چیزهایی در امان بدار که برایش می‌ترسیم، و تیرهای نیرنگ را که کینه‌توزان و بدخواهانش به سوی او پرتاب می‌کنند، برطرف ساز.(2)


بنابراین، با توجه به سیرۀ اهل‌ بیت علیهم‌ السلام، دعا برای سلامت امام زمان علیه السلام صحیح می‌باشد. اگرچه خداوند متعال خلیفه و ولی خودش را حفظ و حمایت می‌فرماید، ولی ما وظیفه داریم برای سلامتی آن حضرت سعی و دعا کنیم.(3)

در حقیقت کوشابودن برای سلامتی آن حضرت، مفهومش این است که ما حاضر نیستیم مانند اجداد بزرگوارش به سختی بیفتد. گفتنی است این اعمال نیز قبل از آنکه برای حضرت حجت علیه‌ السلام فایده و اثر داشته باشد، برای شخص دعاکننده تأثیر دارد. اگر کسی برای حجت خدا، کاری انجام دهد، او این اعمال را بدون پاسخ نمی‌گذارد، بلکه او نیز برای سلامت این شخص دعا می‌کند.

------------------------------------

1. مصباح‌المجتهد، شیخ طوسی، ص۴۰۹؛ صحیفۀ مهدیه، سید مرتضی مجتهدی، ص۴۳۴

2. همان، ص۱۵۶؛ صحیفۀ مهدیه، سید مرتضی مجتهدی، ص۱۶۵

3. مکیال‌المکارم، سید محمد تقی موسوی، ج۲، ص۳۰۹

منبع: پورتال جامع مهدویت

 

 

 

بازدید : 12089
بازديد امروز : 0
بازديد ديروز : 71929
بازديد کل : 129148981
بازديد کل : 89664507