سؤال :
معنای رجعت در ادعيه و ختومات چیست؟
*************
جواب :
گاهى در كلام اهل ذكر و كسانى كه به انجام ختومات مى پردازند سخن از «رجعت» به ميان مى آيد. چون مسئلۀ رجعت داراى اهميّت فراوان و آثار زيادى است، مقصود از «رجعت» در كلام اهل ذكر و دعا را توضيح مى دهيم، تا بعضى از افراد مغرض، دعاها و ختومات و... را دستاويز رسيدن به هدف هاى پست خود قرار ندهند و بدانند كه دعا حربه انسان مؤمن است نه وسيله حمله براى هرانسان بى سر و پا. گر چه ممكن است گاهى يك فرد غير مؤمن نيز از خواندن دعا و يا انجام يك ختم نتيجه بگيرد، ولى اين مسئله غير از آنست كه در مورد مسئله رجعت در ختومات مطرح است. اكنون براى واضح شدن مطلب به اين نكته توجّه كنيد:رجعت در اصطلاح روايات داراى يك معناى عمومى است كه مقصود از آن بازگشت اهل بيت عصمت و خاندان پاك وحى عليهم السلام و گروهى از افرادى كه داراى ايمان خالص بوده اند و همچنين بازگشت گروهى كه داراى كفرِ محض بوده اند مى باشد. كه اين جريان پس از استقرار حكومت الهى حضرت بقيّة الله الأعظم ارواحنا فداه واقع مى شود. در روايات از يك رجعتِ ديگر نيز سخن به ميان آمده است كه بازگشت همه افراد از اوّل خلقت تا پايان آن مى باشد و اين قبل از فرا رسيدن روز قيامت واقع خواهد شد.
«رجعت» به معناى بازگشت گروهى از انسان ها در عصر ظهور و يا برگشت همه افراد قبل از روز قيامت مسئله اى است كه در اخبار و احاديث و همچنين در قرآن كريم وارد شده است ولى خارج از مورد گفتار ما است، زيرا مقصود از «رجعت» در كلام اهل ذكر و ختومات، بازگشت افراد نيست بلكه مقصود آنان از «رجعت» بازگشت اثر دعا است به خواننده آن نه بازگشت انسان ها به دنيا! براى آن كه مطلب بيشتر واضح شود مى گوئيم: اگر فردى براى زيان رساندن به دوستان اهلبيت عليهم السلام دعا و ختمى را بخواند چون لطف خاندان و حى شامل حال آنان است و در حصن حصين ولايت قرار دارند اثر آن به خودشان بر مى گردد. بازگشت اثر دعا را به دعا كننده - به خاطر آنكه دخالت در كارى نموده است كه در شأن او نبوده است - رجعت مى گويند.
بنابراين، اينگونه افراد مغرض نه تنها نمى توانند آينده افرادى را كه در حصن حصين ولايت هستند تغيير دهند، بلكه با سرنوشت خويش بازى نموده و آينده خود را تباه مى كنند؛ زيرا چون نمى توانند حربه خود را بر فرد مخالفشان وارد كنند، در نتيجه حربه آن ها به سوى خودشان بر مى گردد و بر اثر (رجعت) دعا، خودشان را گرفتار مى كنند. اين است نتيجه كار كسى كه پا را از گليم خود فراتر مى نهد.
پایگاه علمی المنجی
بازديد امروز : 0
بازديد ديروز : 31400
بازديد کل : 132882167
|