پیشگوئى رسول خدا صلّى الله علیه وآله
دربارۀ جنگ کردن عایشه با حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام
محمّد بن مهران، از محمّد بن علىّ بن خلف، از محمّد بن كثیر، از اسماعیل بن زیاد بزّاز، از ابى ادریس، از رافع - آزادكرده عایشه - نقل مى كند كه مى گفته است:
پسر بچّه بودم و خدمتگزارى او را بر عهده داشتم و معمولاً هنگامى كه پیامبر در خانه عایشه بودند من همان نزدیكى بودم. یك روز كه پیامبر صلى الله علیه وآله وسلم در خانه عایشه بودند، كسى آمد و در زد. من رفتم، كنیزكى بود كه ظرفى سرپوشیده همراه داشت. پیش عایشه برگشتم و به او خبر دادم. گفت: او را به خانه بیاور. كنیزك آمد و ظرف را پیش عایشه نهاد و عایشه ظرف را پیش پیامبر نهاد و ایشان شروع به خوردن كردند و فرمودند:
اى كاش؛ امیرالمؤمنین و سالار اوصیاء و پیشوا و امام پرهیزكاران با من مى بود و از این غذا مى خورد.
عایشه پرسید: او كیست؟
در همین حال در خانه را كوبیدند. رفتم و دیدم علىّ بن ابى طالب علیه السلام است. به حضور پیامبر برگشتم و گفتم: على علیه السلام بر در خانه است.
فرمود: او را بیاور و همین كه على علیه السلام وارد شد، پیامبر صلى الله علیه وآله وسلم فرمودند:
چه خوب؛ من در آرزوى آمدن تو بودم و اگر دیرتر آمده بودى از خداوند مسألت مى كردم كه تو را پیش من برساند. بنشین و همراه من از این غذا بخور.
چون امیرالمؤمنین على علیه السلام نشست، دیدم پیامبر به او نگریست و فرمود:
خدا بكشد آن را كه با تو جنگ كند و خداى دشمن دارد آن را كه با تو دشمنى كند.
عایشه گفت: چه كسى با او جنگ مى كند و چه كسى با او دشمنى مى ورزد؟
فرمود: تو و همراهانت.
این حدیث هم دلالت بر دشمنى عایشه با امیرالمؤمنین على علیه السلام دارد و با آنكه مى دانست امام پرهیزگاران كیست، با استفهامى كه حاكى از انكار اوست و نفرین پیامبر صلى الله علیه وآله وسلم هم حاكى از آن است كه مى دانسته عایشه با او جنگ وستیز خواهد كرد و خواسته است فضیلت امیرالمؤمنین على علیه السلام را بیان كند و از (افكار) امّت هر گونه شبهه را بزداید كه امیرالمؤمنین على علیه السلام بر حق وصواب است و دشمن او در ستیز و دشمنى خود با او بر باطل است(1).(2)
پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله وسلم این روایت را مطلق فرموده اند، بنابراین شامل معاویه ودیگران نیز مى شود.
این روایت کاملاً دلالت می کند که خداوند دشمن عایشه است همانگونه که رسول خدا صلّی الله علیه وآله و حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام دشمن او بودند.
------------------------------------------------------
1) این روایت از كشف الیقین: 13 و 14، در بحار الأنوار چاپ جدید: 351/38 آمده است. همچنین رجوع كنید به بحار الأنوار: ج 348 - 360/38.
2) نبرد جمل: 254.
منبع: معاویه ج 1 ص 340








