حضرت امام صادق علیہ السلام نے فرمایا : اگر میں ان(امام زمانہ علیہ السلام) کے زمانے کو درک کر لیتا تو اپنی حیات کے تمام ایّام ان کی خدمت میں بسر کرتا۔
تذكّر يك نكته

تذكّر يك نكته

   گرچه سائل ممكن است خود را پست و بى ‏قابليّت بداند و توفيقات ‏شيعيان و مقرّبين آل محمّد عليهم السلام را حاجتى بسيار عظيم و بى ‏تناسب با خود ببيند؛ ولى چون خود را در محضر خداوند بزرگ مى ‏بيند و بناى سئوال از درگاه خالق جهان هستى را دارد، بايد بهترين و پرثمرترين حوائج را در نظر بگيرد؛ زيرا در محضر خداوند، بايد عظمت و بزرگى خدا را در نظر بگيرد، نه ‏آن كه تنها پستى و ذلّت خود را در نظر بياورد.

   برخى معتقدند انسان نبايد از خداوند، بيشتر از حدّ خويش خواسته ‏اى را بخواهد. اوّل بايد حدود صلاحيّت خود را در نظر بگيرد، آن گاه براى رسيدن ‏به هدف خود، دعا نمايد.

   اين عقيده بر فرضى كه صحّت داشته باشد كليّت ندارد؛ زيرا بعضى از زمانها و برخى از مكانها در نزد خداوند آن قدر از عظمت و قدرِ والا برخوردارند كه انسان مى ‏تواند هر گونه حاجت را - گرچه داراى موقعيّت ‏عظيمى باشد - از خداوند بخواهد. در زيارت وداع حضرت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام ‏مى ‏خوانيد:

اَللَّهُمَّ وَفِّقْنا لِكُلِّ مَقامٍ مَحْمُودٍ وَأَقْلِبْني مِنْ هذَا الْحَرَمِ بِكُلِّ خَيْرٍ مَوْجُودٍ.(13)

خداوندا، ما را براى داشتن هر گونه مقام محمود، توفيق عنايت فرما و مرا از اين‏ حرم بازگردان با هر خيرى كه موجود است.

   شرافت و محبوبيّتى كه حرم مطهّر حضرت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام در پيشگاه ‏خداوند دارد به زائر اجازه، جرأت و توانايى خواستن توفيق براى هر گونه ‏مقام محمود و پسنديده ‏اى را مى‏ دهد.

   بنابراين گرچه سائل داراى لياقت براى خواستن بعضى از مقامات نباشد، ولى عظمتى كه بعضى از زمانها و مكانها در نزد خداوند دارند؛ لياقت، جرأت ‏و اجازه خواستن اين گونه حاجتها را به او مى ‏دهد.


13) بحار الأنوار: 382/100.

 

    ملاحظہ کریں : 11861
    آج کے وزٹر : 75299
    کل کے وزٹر : 226086
    تمام وزٹر کی تعداد : 147267076
    تمام وزٹر کی تعداد : 100991811