ઈમામ સાદિક઼ (અ.સ.) એ ફરમાવ્યુઃ અગર હું એમના જમાનામાં હોઉં તો મારી જીન્દગીનીના તમામ દિવષો એમની સેવા કરીશ.
پاسخ به سئوالي دربارهٔ توضيح يک حديث مشکل

پاسخ به سئوالي دربارهٔ توضيح يک حديث مشکل

 

از آقاي علي ... به پايگاه علمي المنجي :

    نظر شما در مورد این حدیث چیست ؟ روزی  رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلّم بر فراز منبر صدای گریۀ حسنین   علیهماالسّلام را شنید با نگرانی از  جا برخاست و چنین فرمود: «ایّها النّاس!… فقد قُمتُ إلیهما و  ما مَعِی عَقلِی»؛ «مردم! من بی اختیار به پا خاستم و به  سوی فرزندانم رفتم و گویی در آن لحظه  عقلم با من همراه نبود». المناقب: ۳/۳۸۵؛ بحارالانوار: ۴۳/۲۸۴؛    المستدرک: ۱۵/۱۷۰
    این را از یکی از سایت ها آوردم ، نمي  دونم فضیلت است یا نه؟

------------------------------------

جواب : 

بسم الله الرحمن الرحيم

اين جمله اگر از يک فرد معمولي صادر شود، نه تنها در آن فضيلتي نيست ، بلکه سزاوار مذمّت نيز مي باشد. اما با توجّه به اينکه نفوس اهل بيت عليهم السلام طاهره و مطهره مي باشد، اين کلام دليل بر فضيلت است .

در توضيح مطلب مي گوييم : خاندان رسالت صلوات الله عليهم اجمعين به دليل آيه تطهير و آيات ديگر ، تمامي وجود مبارکشان پاک و مطهر از هر عيب و نقصي است . بنابر اين نه تنها عقل و روح آن بزرگواران طاهر و مطهر است ، بلکه نفوس شريفهٔ آنان نيز از شائبهٔ هر گونه عيب و نقصي پاک مي باشد. پس اگر آن بزرگواران کاري را بر اثر «احساس» ـ که از نفس سرچشمه مي گيرد ـ انجام دهند ، آن عمل از هر عيب و ايرادي مبرا و دور است . زيرا چون نفس آن بزرگواران پاک و مطهر است ، تمام تمايلات و کارهايي که از نفس آنان صادر مي شود نيز رحماني و بدون اشتباه است.

بنابراين به صرف احساس، پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله ـ بدون نياز آن حضرت به تعقل ـ خود را براي آرام کردن امام حسن و امام حسين عليهما السلام به آنها رساندند و اين ، فضيلت براي همهٔ آن بزرگواران است. زيرا يک عمل پاک از يک نفس پاک و مطهر براي دو فرد پاک و مطهر انجام گرفته است.

 

پايگاه علمي المنجي

 

 

મુલાકાત લો : 12065
આજના મુલાકાતીઃ : 64575
ગઈકાલના મુલાકાતીઃ : 94259
સૌ મુલાકાતીની સંખ્યા : 132580485
સૌ મુલાકાતીની સંખ્યા : 91898020