امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
ريشه ‏ها، علل، انگيزه ‏ها و بهانه هاى كشتار جمعى شيعه

ريشه ‏ها، علل، انگيزه ‏ها

و بهانه هاى كشتار جمعى شيعه

«1- شيعه از همان صدر اسلام به صورت جمعيت قابل توجهى ‏مطرح بوده است. گفتنى است تمسك دشمنان شيعه به قتل عام وحذف فيزيكى، اين موضوع را اثبات مى‏ كند كه آن ها مبناى علمى و منطقى براى مقابله با مكتب اهل بيت علیهم السلام ندارند؛ همچنين اين ‏موضوع اثبات مى شود كه مكتب تشيع، مقاوم ترين و قوى ترين‏ مكتب كلامى و فقهى است؛ زيرا اگر چنين فشارهايى بر مذاهب ‏ديگر وارد آمده بود، يقيناً از صحنه روزگار محو شده بود.

2- فشار، تهديد و قتل عام شيعيان در طول تاريخ، موجب ‏مهاجرت آن ‏ها به نقاط مختلف جهان شده كه طبعاً گسترش تشيع‏ در نقاط مختلف را به دنبال داشته است، بنابراين دشمنان شيعه نه ‏تنها باعث نابودى شيعه نشدند، بلكه ناخواسته موجب گسترش ‏مكتب اهل بيت علیهم السلام در نقاط مختلف جهان گرديدند.

3- خصومت با شيعيان جهان زمانى افزايش يافت كه استعمار، فرقه هاى طائفه گرا و جاه طلب را با گرايش هاى متعصبانه به‏ قدرت رساند. گفتنى است مشكلات شيعه در دوره معاصر، به ‏لحاظ تسلط فكرى و  سياسى اين فرقه ها، صد چندان شده، به‏ طورى كه تمام بناهاى مقدس شيعه در سرزمين نزول وحى و برخى نقاط ديگر با خاك يكسان شده است و شيعيان زيادى بافتوا، پول و مباشرت وهابيان و سلفيان تكفيرى قتل عام شده و آواره گرديدند.

4- به رغم قتل عام هاى متعدد عليه سادات و شيعيان، جمعيت‏ قابل توجهى از جهان اسلام را امروزه شيعيان تشكيل مى دهند وعلاوه بر كشورهاى ايران، عراق، بحرين و آذربايجان، با اكثريت ‏شيعه، در كشورهاى ديگر نيز ميليون ها نفر به مكتب تشيع‏ معتقدند؛ به طورى كه برخى از آمارهاى بين المللى، از جمعيت ‏چهارصد ميليونى شيعه در سراسر جهان گزارش مى‏ كند كه نزديك‏ به يك سوم كل مسلمانان جهان را شامل مى ‏شود. علاوه بر آن، بخش عمده ‏اى از جهان اسلام، به رغم تبليغات گسترده ضد شيعى، گرايشات شيعيانه نظير محبت و مودت به اهل بيت پيامبر صلّی الله علیه وآله و علاقه مندى به شخصيت هاى مجاهد شيعى دارند.

5- متأسفانه خصومت حاكمان ستم پيشه و متعصبان جاهل، افزون ‏بر سادات و شيعيان، دامن اهل تسنن دوستداران اهل بيت را نيز گرفته است؛ به طورى كه آن ها نيز با مختصر بدگمانى و بهانه اى، مورد فشار، ايذاء و چه بسا قتل و غارت قرار مى گيرند.

6- از نظر حقوقى، اقدامات غير انسانى عليه شيعه، از مصاديق بارزن سل كشى (إباده جماعيه)(1) است كه عبارت است از: هرگونه اقدام ‏براى نابودى و حذف فيزيكى بخش يا كليت گروهى از انسان ها كه‏ در نژاد، قوميت، مليت، مذهب يا ايدئولوژى خاصى اشتراك‏ دارند(2)  و از نظر تمام موازين دينى و انسانى، مردود شمرده مى‏ شود. طبعاً بايد اين مصاديق به صورت گسترده در مجامع علمى - حقوقى مطرح شده و به شيعيان به عنوان قربانيان نسل كشى، قتل ‏عام و كشتار جمعى كه بايد در عصر كنونى به اين اقدامات پايان‏ داد، نگريسته شوند».(3)

____________________________

(1)  به لاتين Genocide که از ادغام دو واژه يونانى (genos ‏ به معناى دسته يا قوم)  و (cide به معناى كشتن و كشتار) به وجود آمده است.

(2)  ر. ك: نسل كشى چيست؟ آلن وايت هورن، ترجمه نعمتى و روجنى، روزنامه ‏رسالت، 26 آبان 1387 هـ . ش، ص 18.

(3) نسل‏ كشى سادات و مسلمانان شيعه: 709.

 

 

 

 

بازدید : 1224
بازديد امروز : 125232
بازديد ديروز : 286971
بازديد کل : 148542523
بازديد کل : 101880319