امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
نگاهى به صنعت روز

نگاهى به صنعت روز

    از مطالبى كه پيرامون پيشرفت شگفت ‏انگيز علم و دانش در روزگار درخشان ظهور ذكر نموديم و از نكته‏ هايى كه دربارۀ تكامل انديشه و فرهنگ در عصر حكومت جهانى امام زمان ارواحنا فداه ياد نموديم ، روشن مى ‏شود كه بسيارى از تكنيك هاى صنعتى و وسايلى كه اكنون بشر از آن استفاده مى‏ كند - به دليل تكامل علم و فرهنگ - از رده خارج شده و همان گونه  كه اكنون بشر به خاطر داشتن ماشين‏هاى مدرن و تندرو ؛ كالسكه ، گارى و درشكه را كنار گذارده ، در آن زمان نيز با تكاملى كه انسانها در زمينۀ علم و دانش به آن مى‏ رسند ، بسيارى از وسايلى را  كه امروز آن‏ها را مدرن و پيشرفته مى‏ دانند رها نموده و از وسايل پيشرفتۀ عصر جهش و تكامل علمى بهره مى ‏برند.

    آيا صحيح است كه جهان بشريّت با پيشرفت بى‏ سابقه و شگفت‏ انگيزى كه در تمام ابعاد علم و دانش مى‏ نمايد ، باز هم از وسايل دوران گذشته استفاده كند؟!

    آيا استفاده از وسيله ‏هاى دوران گذشته با وجود وسايل پيشرفته ، عقب‏گرد به زمان گذشته نيست ؟!

    بى ‏ترديد و با قاطعيّت مى‏ توان گفت : همان گونه كه اكنون انسان نخ و سوزن را رها كرده و از چرخ‏هاى پيشرفتۀ خياطى استفاده مى‏ كند ، و همان گونه كه از گارى ، كالسكه و درشكه دست برداشته و سوار آخرين ماشين‏هاى مدرن مى‏ شود ؛ پيشرفت زمان و تكامل علم و فرهنگ بيشتر وسايل كنونى را - اگر نه همۀ آن‏ها را - كنار نهاده و با استفاده از پيشرفت سريع و خارق العادۀ علم و دانش، به ساختن وسايلى مى‏ پردازد كه وسيله‏ هاى اين زمان در برابر آن‏ها داراى ارزش نيست.

    براى روشن شدن مطلب به عنوان مثال مى‏ گوييم : اگر كسى كه بتواند از انرژى خورشيد بهره گرفته و ماشين و وسايل خود را با آن به حركت درآورد ، آيا صحيح است كه از بنزين و گازوئيل استفاده كرده و فضا را آلوده سازد؟!

    همان گونه كه در گذشته بيان كرديم در آن روزگار پرشكوه نه تنها انسان به بهترين وجه و كاملترين نوع از وسايل موجود مادّى در علم و صنعت بهره‏ گيرى مى ‏كند؛ بلكه با پيشرفت در امور معنوى و راهيابى به ملكوت اشياء به قدرت‏هاى بسيار ناشناخته در عصر ما ، دست مى‏ يابد و با بهره‏ گيرى و استفاده از آن‏ها به وسيله‏ هاى بسيار پيشرفته و مدرن دست يافته و در زندگى از آن‏ها بهره مى ‏گيرد.

    بنابراين مى‏ گوييم : وسايل پيشرفتۀ عصر ما - و يا حداقلّ بسيارى از آن‏ها - در آن عصر درخشان علم و فرهنگ ، كنار نهاده مى‏ شوند .

    بديهى است اين  كار به معناى بازگشت به زمان‏هاى قبل و عقب‏گرد به دوران‏هاى گذشته نيست ؛ بلكه با تكامل دانش و بينش انسان‏ها در عصر فرخندۀ حكومت الاهى حضرت بقيّة اللَّه الأعظم ارواحنا فداه انسان‏ها با جهش به سوى تكامل علم و صنعت ، از وسيله‏ هايى استفاده مى‏ كنند كه بهره‏ گيرى از وسايل پيشرفته كنونى نسبت به آن‏ها همچون استفاده از گارى و درشكه در اين زمان است !

    اين يك حقيقت واضح و روشن براى همۀ كسانى است كه روزگار پرشكوه ظهور را عصر تكامل علم و دانش و بينش مى‏ دانند.

    زيرا مى‏ دانند همان گونه كه پيشرفت علم نسبت به گذشته در يك قرن اخير تحوّلات زيادى در صنعت به وجود آورد ، پيشرفت خارق ‏العادۀ دانش در عصر حكومت الاهى امام عصر ارواحنا فداه، تحوّلات بسيار مهمّ و شگفت ‏انگيزى براى جامعۀ بشريّت به ارمغان خواهد آورد  كه پيشرفت كنونى در برابر آن اهميّتى ندارد.

    خورشيد يك منبع بسيار مهمّ نور و روشنايى ، قدرت و انرژى است كه بشر هنوز با همۀ ادّعايى كه در زمينۀ پيشرفت علم و دانش دارد نتوانسته است از انرژى خورشيد استفادۀ كامل نموده و همان گونه كه با بستن سدّ از هدر رفتن آبها جلوگيرى مى‏ كند ، با ذخيره نمودن كامل انرژى خورشيد ، از اين قدرت بسيار عظيم استفاده نمايد .

    آنچه تاكنون دانش بشر به آن راه يافته و از آن آگاه شده است ، شناخت خورشيد به عنوان يك منبع بسيار مهمّ حيات و داراى انرژى‏ هاى پرتوان حياتى است ؛ ولى اين نكته  كه راه استفاده از آن چيست و چگونه مى ‏توان به آن راه يافت و به چه وسيله مى‏ توان استفاده از انرژى‏ هاى خورشيد را جايگزين استفاده از نفت و گازوئيل و... نمود، موضوعى است كه هنوز در پردۀ ابهام باقى مانده و تاكنون جز مواردى اندك ، از آن بهره ‏اى نبرده است .

    گذشته از خورشيد و انرژىِ آن ، ماه يك منبع بسيار مهمّ و پرقدرت است كه نيروى آن بر زمين و موجودات آن تأثير بسيار فراوان دارد ، ولى متأسّفانه بشر با همۀ ادّعاهايى كه دربارۀ پيشرفت علم و دانش دارد ، نتوانسته است انرژى ماه را كنترل و ذخيره نموده و آن را در اختيار خود قرار داده و به گونۀ صحيح از آن بهره‏مند شود.

    تأثير نور ماه بر آبهاى زمين و جزر و مدّ درياها و همچنين تأثير آن بر جسم و روان انسان‏ها و نيز تأثير شگفت آن بر اشياء ديگر از مطالبى است كه دانشِ كنونى به آن پى برده است ولى راه كنترل و يا ذخيرۀ آن و استفاده از آن را در موارد لازم به دست نياورده است .(192)

    از خورشيد و ماه كه بگذريم نور ستارگان و انرژى كهكشان‏ها نيز از قدرت‏هاى بسيار شگفت‏ انگيزى است كه هنوز جوامع علمى جهان ، رازهاى آن را نگشوده و از چگونگى انباشتن و ذخيرۀ آن‏ها چيزى به دست نياورده است.

    تأثيرى كه خداوند براى طلوع بعضى از ستارگان بر زمين و زمينيان قرار داده ، آنچنان شگفت ‏انگيز است كه فراتر از باور بسيارى از افراد است !

    راه خود را بسيار دور كرديم از زمين به ماه و خورشيد رفته و از آنجا به كهكشان سفر نموديم، اكنون به وطن خود - زمين - بازمى‏ گرديم كه شگفتى‏ هاى مهمّ آن نيز هنوز سربسته باقى مانده ، به گونه‏ اى كه علم و دانش كنونى بسيار ناتوان از درك و فهم اسرار آن است و هنوز رازهاى خلقتِ زمين همچنان ناگشوده باقى مانده است .

    روزگارى كه حكومت مطلقۀ الاهى حضرت بقيّة اللَّه الأعظم ارواحنا فداه سراسر گيتى را فرا گيرد و كسانى كه شاهد خلقتِ زمين و زمان ، ماه و خورشيد ، كهكشان‏ها و سحابى‏ ها بوده ‏اند براى انسان‏ها ظاهر شده و بر آنان حكومت نمايند ، سراسر جهان را با نور علم و دانشِ خويش روشن ساخته و ظلمت و تاريكى و جهل را از جامعه دور مى‏ سازند .

    آرى ؛ در آن روزگار - همان گونه كه خود وعده داده ‏اند - هيچ گونه دانشى باقى نخواهد ماند و هيچ رازى پنهان نخواهد بود .(193)

    ما اكنون با ياد آن روزگارِ ناشناخته ! كه اسرار جهان فاش مى‏ شود و رازى ناگشوده نمى‏ ماند ، قلب خود را شاد مى ‏نماييم و با اميد به هر چه زودتر فرا رسيدن آن روزگار پرشكوه به سر مى‏ بريم و نيز با شِكوه از وضع كنونى ، آه سرد از دل پردرد مى‏ كشيم ، شايد كه آه دل را اثرى باشد .

-------------------------------------------------------

192) دربارۀ آثار بسيار شگفت نور ماه رجوع كنيد به :

    از كتاب‏هاى قديم : گلزار اكبرى ؛ تأليف : مرحوم آية اللَّه شيخ على اكبر نهاوندى .

    و از كتاب‏هاى جديد : فوق طبيعت ؛ تأليف : «ليال واتسن» ، ترجمۀ شهريار بحرانى و احمد ارژمند.

193) اشاره به روايتى كه حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام فرموده ‏اند : «ما من علم إلاّ وأنا أفتحه والقائم يختمه».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    بازدید : 9941
    بازديد امروز : 7353
    بازديد ديروز : 104560
    بازديد کل : 180385931
    بازديد کل : 134310961