حضرت امام صادق علیہ السلام نے فرمایا : اگر میں ان(امام زمانہ علیہ السلام) کے زمانے کو درک کر لیتا تو اپنی حیات کے تمام ایّام ان کی خدمت میں بسر کرتا۔
نگاهى كوتاه به عظمت مقام حضرت فاطمه معصومه عليها السلام

نگاهى كوتاه به عظمت مقام

حضرت فاطمه معصومه عليها السلام

كسى كه زيارت حضرت فاطمه معصومه ‏عليها السلام نصيبش مى شود اگر به مقام والاىِ ‏ولايت آن بزرگوار معرفت داشته باشد و با حالت شناخت و معرفت، آن حضرت را زيارت نمايد، بهشت بر او واجب مى شود.

معناى فرمايش حضرت امام رضا عليه السلام - كه فرمودند: «بهشت بر كسى كه به مقام‏ حضرت معصومه ‏عليها السلام شناخت داشته باشد واجب مى ‏شود» - اين است كه مقام ولايت‏ حضرت معصومه‏ عليها السلام آنچنان مهمّ و كارساز است كه شخص زائر، با خواندن زيارت ‏در حال معرفت به مقام عظيم آن حضرت، در پناه حصن حصين و دژِ محكم مقام‏ ولايت قرار مى ‏گيرد؛ به اين جهت از سرنگون شدن در جهنّمِ سوزان حفظ شده و در بهشت برين جاى خواهد گرفت.

   اين‏گونه زائران كه داراى معرفت و شناخت مقام باعظمت بانوى دو جهان هستند سزاوار راه يافتن به بوستان‏هاى بهشت هستند؛ زيرا به خاطر آگاهى و معرفتى كه ‏دارند، زيارتشان مورد قبول و پذيرش درگاه الهى قرار مى‏ گيرد.

گروهى ديگر از زائران بارگاه ملكوتى حضرت فاطمه معصومه ‏عليها السلام معرفت وآشنايى چندانى با مقامِ بس والاى آن حضرت ندارند، ولى با شور و شوقى كه در نهادشان نسبت به مقام اهل بيت عليهم السلام وجود دارد خود را به اين بارگاه رسانده و با شرمسارى از آن حضرت خواستار ورود به بهشت مى ‏شوند، و با شفاعت آن بزرگوار راهىِ بهشت برين مى ‏شوند.

بنابراين، اين گروه نيز همچون گروه اوّل از حضرت معصومه ‏عليها السلام مى‏ خواهند كه‏ سبب ورود آنان به بوستان‏هاى بهشت گردد.

   هر روز هزاران نفر از راه دور و نزديك به زيارت آن حضرت نائل مى‏ شوند و هرسال ميليون‏ها نفر به بارگاه باعظمت آن بزرگوار روى مى ‏آورند، امّا در اين ميان چه ‏تعداد از زائرين حضرت معصومه ‏عليها السلام، از شخصيّت و عظمتِ آن بزرگوار آگاه‏ هستند؟ و چند نفر با مقام معنوى و قدرت ولايت آن حضرت آشنا مى ‏باشند؟

   متأسّفانه شخصيّت بسيار باعظمت شفيعه روز قيامت، حضرت معصومه ‏عليها السلام براى ‏جامعه شيعه - آنگونه كه بايد - شناخته نشده است.

فخرالواعظين مرحوم سيّد محمّد باقر خلخالى در كتاب «جنّات ثمانية»(1) و مورّخ ‏نامى مرحوم سپهر در «ناسخ التواريخ»(2) روايت نموده ‏اند كه حضرت امام رضا عليه السلام ‏درباره فضيلت زيارت حضرت معصومه عليها السلام فرمودند:

من زار المعصومة بقم (في قم) كمن زارني.

كسى كه (خواهرم) معصومه را در قم زيارت نمايد مثل كسى مى ‏باشد كه مرا زيارت‏ نموده است.

اين روايت به خوبى گوياى عظمتِ شخصيّت حضرت معصومه ‏عليها السلام مى ‏باشد.

   توجّه به روايتى كه درباره ظهور شخصيّت حضرت فاطمه معصومه ‏عليها السلام در روز قيامت است - و در زيارت آن بزرگوار به آن اشاره شده - ما را تا حدودى با عظمت ‏شأن و مقام آن حضرت، آشنا مى‏ كند.

حضرت امام صادق‏ عليه السلام مى ‏فرمايند:

... وتدخل بشفاعتها شيعتي الجنّة بأجمعهم.(3)

... و به وسيله شفاعت او (حضرت فاطمه معصومه ‏عليها السلام) شيعيان من همه وارد بهشت مى ‏شوند.

   بنابر اين روايت، در روز پرهياهوى رستاخيز و قيامت، توده‏ هاى عظيمِ مردم با وساطت و شفاعتِ حضرت معصومه‏ عليها السلام به سوى هشت درب بهشت روان مى‏ گردند. ما همه در زيارت آن بزرگوار خدمت‏شان عرض مى‏ كنيم:

يا فاطمة؛ إشفعي لي في الجنّة.

اى فاطمه؛ براى من بهشت را شفاعت كن.

 


 1) جنّات ثمانية: 858.

2) ناسخ التواريخ: 33/7.  

3) سفينة البحار: مادّه «فطم».

 

منبع: وبلاگ انصار المهدي عليه السلام  / روح وريحان

از کتاب صحيفه رضويه ص731

 

اين مطلب در کتاب «صحيفهٔ رضويه»

(بخش سي ام : هشت زيارت از زيارت هاي اهل بيت عليهم السلام) آمده است.


 

براي مطالعه و دانلود کتاب «صحيفهٔ رضويه» در بخش کتابخانه پايگاه

علمي المنجي، اينجا کليک کنيد.


 

ملاحظہ کریں : 11808
آج کے وزٹر : 36351
کل کے وزٹر : 86454
تمام وزٹر کی تعداد : 131909820
تمام وزٹر کی تعداد : 91459330