امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
آيندۀ جهان و جنگ جهانى

آيندۀ جهان و جنگ جهانى

    معروف‏ترين شخصيّت‏هاى جهان در گذشته و حال ، از نابودى و انهدام جهان ترس و هراس داشته ‏اند و دانسته و مى‏ دانند كه اين سرنوشت را خود براى مردم جهان به وجود آورده ‏اند . يكى از اين گونه افراد اينشتين است:

    «راسل» مى‏ گويد : بمب اتمى و حتّى بيشتر از آن بمب هيدروژنى ، سبب ايجاد وحشت‏ هاى تازه ‏اى شده و نتايج علم را در زندگى بشر ، بيش از پيش در معرض ترديد قرار داده است. حتّى بعضى از صاحب‏نظران برجسته ، كه «اينشتين» به شمار آنان است ، خاطر نشان ساخته ‏اند كه خطر محو حيات ، اين سيّارۀ خاكى را تهديد مى‏ كند .(195)

    «دكنت دونوئى» مى‏ گويد : امروز كه بشريّت ، در نتيجه به كار بردن نيروى اتميك، تهديد به انهدام كامل مى ‏شود، مردم تازه متوجّه مى‏ شوند كه تنها نجات مؤثّر آن‏ها ، منوط به توسعۀ بيشتر و عالى ‏تر اخلاق انسان است . براى اوّلين بار در تاريخ بشر ، انسان از كارى كه با هوش خود انجام داده بيمناك است .(196)

    آرى ؛ اكنون بسيارى از سياستمداران اروپايى دربارۀ آيندۀ انسان و جهان در هراس عجيبى به سر مى ‏برند و نمى‏ دانند آيا سرانجام بر اثر استفاده از سلاح‏ هاى هسته ‏اى جهان بكلّى نابود خواهد شد يا نه ؟!

    يكى از عوامل مهمّى كه آيندۀ جهان را تهديد نموده و زمينۀ جنگ جهانى را فراهم مى ‏كند ، فروش وسايل پيشرفتۀ نظامى به دولت‏هاى ديگر است . سياستمداران براى كسب ثروت بيشتر و نيز نفوذ فراوان‏تر در كشورهاى ديگر ، دست به اين گونه كارهاى ويرانگر مى ‏زنند .

    فروش تسليحات نظامى به كشورهاى ديگر ، يكى از منابع مهمّ درآمد براى كشورهاى بزرگ به حساب مى ‏آيد . از اين جهت هر روزى سلاحى تازه ‏تر به بازار مى ‏آيد و هر روز اسلحه‏ اى ، قويتر از اسلحۀ ديگر درست مى ‏شود . اينك اين گزارش را مطالعه كنيد :

    «... دو بمبى كه در اواخر جنگ جهانى دوّم روى دو شهر ژاپنى «هيروشيما و ناكازاكى» انداخته شد ، خرابى ‏هاى زيادى بر جاى گذاشت ، حال آن كه بمب نوترونى برخلاف بمب اتمى فقط كشنده است و حتّى به اندازۀ يك سر سوزن قدرت تخريب ندارد.

    قدرت انفجارش ناچيز است ؛ زيرا 80 درصد انرژى آن به شكل اشعّۀ نوترون آزاد خواهد شد . اين اشعّه بر هر ميدان جنگى كه ساطع شود ، كليّۀ موجودات زنده حتّى موجودات ذرّه ‏بينى را نابود خواهد ساخت».

    «ساموئل كوهن» دربارۀ معايب و محاسن اختراع خود ! چنين ادامه مى ‏دهد : بمب نوترونى دو عيب عمده دارد : اوّل اين كه چون شهرها و ساختمان‏ها را بى‏ آسيب مى‏ گذارد ، ممكن است دشمن آن‏ها را اشغال كند و يا اين كه براى نابودى آن‏ها از سوى دشمن بمب اتمى به كار رود . و عيب دوّم اين بمب در محدودۀ عملش تمامى موجودات حتّى موجودات انگلى را نابود مى‏ سازد و شهر بزرگى را در يك ميليونيم ثانيه به يك گورستان خاموش مبدّل مى‏ سازد و ساير موجودات نيز آسيب خواهند ديد.

    امّا به نظر من بمب نوترونى «اخلاقى ‏تر» از بمب هسته‏ اى است ؛ چرا  كه بمب هسته ‏اى كه از شكسته ‏شدن هستۀ اتم ساخته مى‏ شود . پس از انفجار علاوه بر كشتار، بسيارى را  كور ، كر ، و ناقص ‏العضو مى ‏كند ، حال آن  كه بمب نوترونى با قدرتى كه دارد ديگر هيچ كس را ناقص العضو باقى نخواهد گذاشت» .(197)

    سخن پدر بمب نوترونى حكايت از خيلى چيزها مى ‏كند ، از جمله آن كه آدم‏ كشى جزو ارزش‏ها به شمار مى ‏رود و اگر بمبى ساخته شود كه هيچ انسانى را بر روى زمين باقى نگذارد، بمب بسيار اخلاقى است . آرى؛ سرانجامِ انسانى كه از خدا بريده و ارزش‏هاى الهى را رها كرده است ، اين چنين است ! .(198)

    «با محكوم ساختن ماشين و فنّ جمعى نيز علم را محكوم دانسته ‏اند ، تا بدانجا كه اين سخن تلخ مأيوس كننده را «برتراندراسل» دربارۀ علم گفت : «شايد ما در عصرى به سر مى ‏بريم كه عصر فناى نوع بشر است. اگر چنين به وقوع پيوندد ، گناه آن بر گردن علم خواهد بود .»(199)

    در دهۀ 1960 ، دشمنى نسبت به علم و سرخوردگى از آن به صورتى وسيع در ميان جوانان و بخصوص جوانان تحصيل كرده و دانشگاهى رواج گرفت ، زيرا بشر از اينهمه مسائل و مصائب ناشى از گسترش فنون به ستوه آمده است.»(200)

    «تمدّن كنونى غربى ، همان طور كه علم را به منافع غير انسانى و حقيرانه آلوده است ، دموكراسى را نيز پرده استتار هدف‏هاى نامردمى خود ساخته است . وقت آن رسيده است كه دربارۀ سرنوشت اين تمدّن توليد و مصرف بينديشيم و موجبات از خودبيگانگى و بى‏ اعتدالى و درماندگى انسان را ، در آستانۀ قرن بيست و يكم ، بشناسيم و به چاره‏ جويى بپردازيم . نه با طرد علم و روى آوردن به توهّمات ، بلكه با فرزانگى . «عالمى ديگر ببايد ساخت و از نو آدمى» . بايد فروتنانه از برج عاج تفرعن عالمانۀ اين خرد فرود آييم كه متعصّبانه بر اين باور است كه پاسخ همۀ پرسش‏ها و نيازهاى انسان را با قرع و انبيق آزمايشگاهى فراهم خواهد ساخت.»(201)

    «از سال 1945 به بعد جهان در لبۀ پرتگاه مرگ و نابودى قرار گرفته و بارها تا مرحلۀ سقوط پيش رفته است. تسليحات اتمى ابرقدرت‏ها سايۀ عفريت مرگ را بر سر هر جاندارى گسترده و مسابقه‏ اى كه در زمينۀ تجهيز و تقويت ارتش‏ها با نيروى هسته ‏اى صورت مى‏ گيرد ، خطر نابودى زمين و تمدّن و فرهنگ آن را بيش از پيش مطرح مى‏ سازد.

    در بحبوحۀ قدرت نظاميان و سياستمدارانى كه در چند دهۀ پيش طرف ديگر را با سلاح هسته ‏اى مورد تهديد قرار مى ‏دادند ، دو دانشمند علم مخالفت با اسلحه اتمى برافراشتند . اين دو كه خود در ساخت و به صحنه آوردن آن نقش مؤثّرى ايفا كرده بودند ، «آلبرت اينشتين» و «لئواسزيلارد» بود .

    در سال 1962 فيزيكدان‏هاى اتمى در مورد انجام آزمايش‏هاى اتمى هشدار دادند و رسماً اعلام كردند كه 200000  كودك معلول و ناقص الخلقه ظرف يك سال تحت تأثير آزمايش‏هاى بمب اتم به دنيا آمده ‏اند.

    «سزيوم 137» كه در نتيجۀ انفجارات اتمى به وجود مى‏ آيد مستقيماً بر ژن و جنين تأثير مى‏ گذارد و حداقل كودكان شش‏ انگشتى و يا با دست و پاى كج و كوله و بى ‏قواره به دنيا مى‏ آيند.

    دانشمندانى چون «ژان روستان» و دكتر «دلونى» و پروفسور «مولر» زيست شناس برندۀ نوبل از آمريكا ، رسماً نگرانى خود را از اين حيث اعلام داشتند و هشدار دادند كه در صورت تكرار ، محيط زيست با مخاطرات جدّى‏ ترى مواجه خواهد شد و از آن پس گروه بى ‏شمارى از دانشمندان سراسر گيتى با آنان هم‏صدا شدند تا جهان با كاهش زرادخانه ‏هاى اتمى كه اخيراً صورت گرفت ، نفسى به راحتى كشيد .

    در سال 1962 صدها زيست‏ شناس مشهور جهان اجتماعى تحت عنوان «همگى در اثر تشعشعات اتمى خواهيد مرد اگر ...» تشكيل دادند و در آن جلسه «ژان روستان» طبيعى ‏دان معروف فرانسوى چنين هشدار داد: «... موادّ راديوآكتيو بر سر جانداران مرگ و نيستى خواهد باريد و نتيجۀ آن ازدياد نسل ديوانگان و معلولان و ناشنوايان و نابينايان خواهد بود» .(202)

    «نسلى كه بعد از بمباردمان مرگ‏زاى اتمى به وجود خواهد آمد بزرگتر از كف دست نخواهد بود !

-----------------------------------------------

195) آية الكرسى ، پيام آسمانى توحيد : 213 .

196) آية الكرسى ، پيام آسمانى توحيد : 213 .

197) روزنامۀ كيهان : 5 شهريور 1360 صفحه 5 .

198) سيماى انسان كامل از ديدگاه مكاتب : 465 .

199) علم ، قدرت ، خشونت : 87 .

200) روان‏شناسى ضمير ناخودآگاه : 73 .

201) روان‏شناسى ضمير ناخودآگاه : 79 .

202) تاريخ ناشناختۀ بشر : 169 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    بازدید : 7390
    بازديد امروز : 44043
    بازديد ديروز : 85752
    بازديد کل : 133103215
    بازديد کل : 92159790