حضرت امام صادق علیہ السلام نے فرمایا : اگر میں ان(امام زمانہ علیہ السلام) کے زمانے کو درک کر لیتا تو اپنی حیات کے تمام ایّام ان کی خدمت میں بسر کرتا۔
توسل براى حلّ مشكلات علمى

   توسل براى حلّ مشكلات علمى

   مردان بزرگ حتّى براى كشف مجهولات و پى بردن به مسائل مشكل‏ علمى دست به توسل مى‏ زنند تا در اثر كسب  فيوضات  معنوى از خاندان‏ وحى، گره از مشكلات علمى خود بگشايند.

   به عنوان نمونه داستانى را از مرحوم سيد على صاحب شرح كبير، كه‏ بسيارى از علماى عرب و عجم از شاگردان وى بوده ‏اند، ذكر مى‏ كنيم.

   آن مرحوم با مهارت فراوانى كه در علم فقه و اصول داشت، از علم هيئت‏ بى‏ خبر بود. به اين جهت در هنگام نوشتن كتاب «شرح كبير» در بحث «قبله» كه‏ در ارتباط با علم  هيئت است، دچار اشكال شد. از يكى از شاگردان خود كه در علم هيئت داراى اطلاعات بود، خواست تا مسائل ضرورى مسئلۀ قبله را از علم هيئت به وى بياموزد؛ تا بحث قبله را به صورت كامل در كتاب «شرح‏ كبير» بياورد.

   ولى شاگرد احترام استاد را نگه نداشت و در برابر درخواست استاد چنين‏ گفت: همچنان كه ما كتاب به زير بغل گرفته به خدمت شما مى‏ رسيم و تلّمذ مى‏ كنيم، شما نيز كتاب به زير بغل گرفته در بنده منزل تشريف بياوريد، تا مسائل هيئت را فرا گيريد!

   پاسخ تندِ شاگرد، كه استاد انتظار آن را نداشت، سبب شد كه او براى حلّ ‏مشكلات علمى خود به حضرت امام حسين‏ عليه السلام متوسل شود. از اين جهت‏ همان شب به حرم مطهّر آن حضرت مشرّف شد و تا صبح به عبادت خداوند پرداخت و از حضرت سيدالشهداء عليه السلام رفع مشكلات علمى خود را درخواست‏ كرد. بر اثر توسّل او، صبح همان روز، همۀ مشكلات علمى مورد نياز، برايش ‏روشن شد و بحث قبله را در كتاب «شرح كبير» به رشته تحرير كشيد.(25)

-------------------------------------------

25) تذكرة العلماء مرحوم تنكابنى: 104.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    ملاحظہ کریں : 9352
    آج کے وزٹر : 0
    کل کے وزٹر : 41967
    تمام وزٹر کی تعداد : 133401811
    تمام وزٹر کی تعداد : 92309099