امام صادق فیق پوسی کسل بیونید پقری ناکهوےنمنرونه تهوک نارےنری ژهیوگنگ مه کهوی فیق پوے چوکی بیک پاٍ
خطر سفرهاى فضايى در عصر ما

   خطر سفرهاى فضايى در عصر ما

    از آنچه تاكنون نقل كرديم هزينه ‏هاى گزاف و بى ‏نتيجۀ دولتهاى استعمارى آنچنان روشن و آشكار است كه خود مى ‏دانند آيندگان به ناتوانى آنان خواهند خنديد .

    اكنون به اين نكته بسيار مهمّ توجّه كنيد : هزينه ‏هاى گزاف سفرهاى فضايى در اين زمان - آن هم تا كرۀ ماه نه تا ستارگان و كهكشانهاى دور - يكى از عوامل عدم موفّقيّت دولتهاى استعمارى در سفرهاى فضايى است ؛ زيرا امور ديگرى وجود دارد كه داراى نقش عمده در شكست آن‏ها در پروژه ‏هاى فضايى است . يكى از آن‏ها خطرهاى سهمگين سفرهاى فضايى در اين زمان است . دولتهاى استعمارگر گاهى حاضرند به خاطر هدفهاى شوم خود سلامتى و جان ميلياردها انسان را به خطر بيندازند .

    اجراى پروژه ‏هاى خطرناك آنان در سفرهاى فضايى گواه بر اين است كه آن‏ها ارزش جان جهانيان را ناديده مى‏ گيرند و حاضرند سلامتى و جان چند ميليارد انسان را تهديد كنند ! براى روشن شدن مطلب به اين گزارش توجّه كنيد :

    «در سال 1997 آخرين كاوشگر اتمى ناسا به نام كاسينى با 32 كيلوگرم پلوتونيم بيشتر نسبت به سفينه هاى قبلى به فضا فرستاده شد . ناسا با اكراه خطرات احتمالى انتشار ناخواسته اين مادّه در جوّ را تصديق كرده است . اگر كاسينى درون اتمسفر منفجر شده بود ، بيش از 5 ميليارد نفر در سرتاسر زمين مقدار ناچيزى از پرتوهاى راديواكتيويته را دريافت مى‏ كردند . پلوتونيم به عنوان يك عامل افزايندۀ خطر سرطان در دراز مدّت شناخته شده است . آنچنان كه درصد احتمال ابتلا به سرطان ، حتّى اگر انسانها مقدار كمى از اتمهاى اين مادّه را استنشاق كنند به طور چشمگيرى افزايش مى‏ يابد . با اجراى پروژه پرومتيوس اين احتمال در حدّ زيادترى افزايش خواهد يافت .

    «بروس گاگنون» عضو شبكه جهانى مقابله با تسليحات و انرژى اتمى در فضا مى‏ گويد : اين فن‏ آورى غير ضرورى است و اگر حادثه ‏اى به وقوع بپيوندد مى ‏توانند تأثيرى ويران‏ كننده و مخرّب در پى داشته باشد.»

    او معتقد است كه پرتاب سفينه تنها خطر آخر در زنجيرۀ طولانى حوادث احتمالى است .(236)

    آيا اجراى اين گونه برنامه، خدمت به جامعۀ بشرى يا خيانت و جنايتى بس بزرگ مى‏ باشد؟! نكتۀ بسيار قابل توجّه اين است كه آنان اعتراف كرده ‏اند : بر فرضى كه اجراى اين پروژه با موفّقيّت همراه باشد تازه به سختى مى ‏توانند به ده تا دوازده ستاره از ميلياردها ستاره در كهكشان خودمان! - نه كهكشان‏هاى ديگر - سفر كنند.


236) مجلّۀ دانستنيها : سال 26 ، مهرماه 1383 ، شمارۀ مسلسل 360 ، صفحۀ 42.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    دورو ڪريو : 7507
    دیرینگنی هلته چس کن : 57772
    گوندے هلته چس کن : 94259
    هلته چس گنگ مه : 132566882
    هلته چس گنگ مه : 91891218