امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
بيش از 800 ميليون گرسنه در جهان

بيش از 800 ميليون گرسنه در جهان

    اكنون عصر شكوهمند ظهور را -  كه همۀ مردم در آن زمان از نعمت‏هاى فراوان برخوردارند به گونه ‏اى كه در سراسر گيتى گرسنه‏ اى پيدا نمى ‏شود - با دوران تيرۀ ما بسنجيد كه صدها ميليون گرسنه در سراسر جهان پراكنده‏ اند و كسى براى نجاتِ آنان گامى مؤثّر برنمى ‏دارد .

    به اين گزارش توجّه كنيد :

    «رئيس بانك جهانى : يك ميليارد نفر در جهان ، قشر غنى دنيا را تشكيل مى ‏دهند كه 80% درآمد جهان را به خود اختصاص مى دهند . اين در حالى است كه بقيّۀ جمعيّت جهان كه 5 ميليارد نفر هستند بايد فقط با 20% درآمد در جهان ، گذران عمر كنند.

    سازمان خواربار و كشاورزى ملل متحد (فائو) : شمار گرسنگان جهان با 18 ميليون افزايش به 842 ميليون گرسنه رسيده است .

    پاريس؛ روزانه «ونت مينوت» چهارشنبه 16 اكتبر 2002 (يعنى 81/7/24) : در هر 4 ثانيه يك نفر در جهان بر اثر گرسنگى، جان خود را از دست مى‏ دهند.

 840 ميليون نفر در جهان، از سوء تغذيه رنج مى‏ برند و 799 ميليون نفر آنان در كشورهاى در حال توسعه زندگى مى ‏كنند .

    در 30 كشور جهان ، حالت فوق العاده اعلام شده است و تنها در آفريقا 67 ميليون نفر ، به كمك اضطرارى نيازمند هستند . 194 ميليون نفر از جمعيت كشورهاى آفريقايى ، از تغذيۀ مناسبى برخوردار نيستند . در قارّۀ آسيا 496 (%20 ميليون نفر) از گرسنگى رنج مى‏ برند .

    فائو (سازمان خواربار كشاورزى سازمان ملل متحد) : روزانه 24 هزار نفر در جهان در اثر گرسنگى مى ‏ميرند. سالانه 6 ميليون كودك كمتر از 5 سال بر اثر گرسنگى مى ‏ميرند .»(72)

    بديهى است اين همه گرسنگى ، تنگدستى ، بيكارى(73) و... دليل بر نقص مديريّت كشورهاى جهان است . اگر سياستمداران مى ‏توانستند عوامل كمبودها را شناسايى كرده و در زدودن آن‏ها اقدام نمايند ، اين همه انسان گرسنه در جهان وجود نداشت .

    يكى از علّت‏هاى گرسنگى ، افزايش قيمت‏ها است . براى مبارزه با گرسنگى بايد از بالا رفتن نرخ‏ها جلوگيرى كنند؛ ولى متأسّفانه در اين باره ، برنامه ‏اى كارساز عملى نمى‏ شود .

    اكنون توجّه شما را به اين آمار كه دربارۀ افزايش قيمت در ايران ، منتشر شده جلب مى ‏كنيم :

                      

    اين نمونه‏ اى كوچك از چند قلم جنس در يك گوشه از جهان است ، همان گونه كه مشاهده كرديد در مدّت 25 سال ، جمعيّت ايران نزديك به دو برابر افزايش يافته است و افزايش برخى از نرخها به 200 برابر رسيده است با توجّه به اين نكته كه رشد جمعيّت ، دليلى براى افزايش نرخ‏ها نيست مخصوصاً با اين همه تفاوت !(75)

    افزايش نرخ‏ها فقط در ايران نيست ؛ بلكه در كشورهاى ديگر نيز گرانى، افراد ضعيف را از پاى درمى‏ آورد و بالا رفتن نرخها حتّى در كشورهايى مانند آمريكا ، ژاپن و... كه خود را پيشرفته مى‏ دانند وجود دارد .(76)

    افزايش ناگهانى نرخ‏ها دليل بر اين است كه سياست اقتصادى آنان قدرت بر كنترل و مهار كردن قيمت‏ها و به وجود آوردن تعادل را ندارد .

    ابرثروتمندان نه تنها از افزايش نرخ‏ها غمى به دل راه نمى‏ دهند ؛ بلكه آن‏ها خود طرّاح اصلى اين گونه اقتصادِ بيمار مى‏ باشند تا با افزايش قيمت‏ها ، سرمايه‏ هاى كلان خود را چند برابر نمايند ؛ «دزد ، بازار آشفته مى‏ خواهد» .

    در اين ميان توده ‏هاى ضعيف پايمال زرمندانِ زورمند مى ‏شوند و كاش با اين همه تزوير آن‏ها را نمى‏ پذيرفتند! پس زر و زور و تزوير از آنِ دزدان بازار آشفتۀ اقتصاد جهان است و گرسنگى از آنِ بيش از 800 ميليون گرسنه در جهان ! و فقر و تنگدستى از آنِ نيمى از مردمان دنيا !

    به اين گزارش توجّه كنيد :

    «صندوق بين الملل پول : بيش از 3 ميليارد نفر در جهان با كمتر از يك دلار در روز ، زندگى مى‏ كنند . خبر ديگرى حاكى است كه يك ميليارد نيز ، كمتر از يك دلار در روز ، درآمد دارند . نيمى از مردم جهان زير خطّ فقر زندگى مى‏ كنند . سه ميليارد انسان هم كمتر از 3 دلار در روز درآمد دارند .

    سازمان ملل : در دهۀ گذشته ، 54  كشور جهان ، فقيرتر شده اند . از ميان 4/6 ميليارد انسان ساكن در كشورهاى در حال توسعه ، حدود 800 ميليون نفر از غذاى كافى كه لازمۀ يك زندگى سالم ، فعّال و طبيعى است برخوردار نيستند .»(77)

    اينها نمونه ‏اى از وضع غمبار مردمان جهان است  كه براى اندك آشنايى با شرايط عصر تاريك غيبت نقل كرديم و همان بهتر كه دم از ادامه سخن فرو بنديم ؛ زيرا كه «طوطى ز زبان خويش در بند افتاد» و با بيان غم‏ها ، غمى بر غم‏ها نيفزاييم .

    پس ياد غم‏ها را رها ساخته و به توصيف آينده ‏اى كه در آن نشانى از زور و تزوير وجود ندارد همان گونه كه نياز و نيازمندى در آن زمان نيست ، مى ‏پردازيم .

    روزگارى كه سرشار بودن نعمت‏ها و فراوان بودن ثروت‏ها و امكانات ، همۀ نيازمندان جهان را بى‏ نياز می ‏سازد . در آن زمان از گرسنگى بيش از 800 ميليون گرسنه نشانى نيست و پروژه ‏هاى ناتوان اقتصادى ، جامعه را به سوى ناتوانى نمى ‏كشاند .

    در آن زمان از فقر و تنگدستى خبرى نيست و غم به خانه ‏اى راه نمى‏ يابد . در آن زمان حكومت الهى حضرت بقيّة اللَّه الأعظم ارواحنا فداه ، جهان را همچون بهشت برين مى‏ سازد و بساط نشاط و شادمانى را در سراسر عالم مى‏ گستراند و فراوانى نعمت‏ها جايگزين كمبودها و گرانى‏ ها مى‏ شود.


72) آمارها پرده برمى‏ دارند: 190 .

73) سازمان ملل : شمار بيكاران جهان به يك ميليارد و 800 ميليون نفر رسيد كه در مقايسه با سال قبل 20 ميليون نفر افزايش يافته است . طبق آمار منتشره از سوى بانك جهانى ، در طىّ ده سال آينده، جمعيّت بيكار خاورميانه به 47 ميليون نفر مى ‏رسد . (آمارها پرده‏ برمى ‏دارند : 187)

74) ماهنامۀ كشاورز : ص 36 ، شهريور ماه 83 ، شماره 297 .

75) هزينۀ زندگى در ايران در 20 سال گذشته ، 100 برابر شده است در حالى كه دستمزدها 55 برابر افزايش يافته ‏اند .

    بر اين اساس و بر اساس خطّ فقرى كه بانك مركزى اعلام كرد (هر كس درآمدش كم‏تر از 185 هزار تومان باشد فقير محسوب مى‏ شود) 15% جمعيّت ايران از فقر مطلق و 45% از فقر نسبى رنج مى‏ برند . همچنين مخارج واقعى خوراك خانواده ‏هاى شهرى در دو دهۀ اخير ، بيش از 43% كاهش يافته است . (آمارها پرده برمى‏ دارند : 82)

76) رجوع كنيد به روزنامۀ دنياى اقتصاد : 4 آبان 1383 صفحه 4 ، و روزنامۀ پول : 4 آبان 1383 صفحۀ 4 .

77) آمارها پرده برمى‏ دارند : 190 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    بازدید : 8597
    بازديد امروز : 15446
    بازديد ديروز : 110833
    بازديد کل : 133267680
    بازديد کل : 92242027