امام صادق عليه السلام : جيڪڏهن مان هن کي ڏسان ته (امام مهدي عليه السلام) ان جي پوري زندگي خدمت ڪيان هان.
پاسخ امام حسن مجتبی علیه السلام به ولید پسر عقبه

پاسخ امام حسن مجتبی علیه السلام

به ولید پسر عقبه

امّا تو ای ولید پسر عقبه ، به ذات خدا قسم تو را ملامت نمیکنم که چرا کینۀ علی علیه السلام را در دل داری ؛ زیرا که تو را هشتاد تازیانه برای حدّ شرب خمر زده و پدرت را به قتل صبر در روز بدر کشته ، بلی ؛ چگونه دشنام میدهی او را و حال آن که خدا در ده آیه از قرآن او را مؤمن خوانده و آن ، گفته خدای عزّوجلّ است : «آیا کسی که مؤمن است با کسی که فاسق است یکسان است»؟، و دیگر فرموده : «اگر فاسقی آمد و به شما خبری داد تحقیق کنید مبادا آسیب رسانید گروهی را به ندانستکی ، پس صبح کنید و به ضرر آنچه کردهاید پشیمان شوید».

تو را با قریش چکار است که از ایشان یاد کنی ؟ تو پسر یکی از کفّار عجمی از اهل صفوریه که نام او ذکوان بوده .

و امّا این گمانی که کردهای که ما عثمان را کشتهایم به ذات خدا قسم که طلحه و زبیر و عایشه قدرت نداشتند که چنین سخنی را بگویند در حقّ علی بن ابی طالب علیه السلام ، چگونه تو این سخن را میگوئی ؟ اگر از مادرت بپرسی که پدر تو کیست ؟ پس از این که ذکوان را ترک گفت تو را چسباند به عقبه پسر ابی معیط تا برای خود درجه و مقام رفیعی تحصیل کند با این که مهیا کرده است خدای برای تو و پدر و مادرت ننگ و خواری دنیا و آخرت را، و خدا ستمکار در حق بندگان نیست و تو به خدا قسم در میلاد بزرگتری از آن که پسرخوانده او هستی .

ای ولید؛ تو در فرزندی پسر خوانده عقبهای و پسر صلبی او نیستی ، چگونه علی علیه السلام را دشنام میدهی ؟ برو نسب خود را به پدرت ثابت کن که تو پسر ذکوانی نه پسر عقبه و به همین جهت بود که مادرت به تو میگفت : ای پسرک ؛ پدر تو به خدا قسم ؛ لئیمتر و خبیثتر است از عقبه .

 

 

 

دورو ڪريو : 6