امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
مؤلّف و رؤياى مهمّ او بعد از تأليف كتاب

مؤلّف و رؤياى مهمّ او بعد از تأليف كتاب :

   فرزند بزرگوار و با فضيلت ايشان آقاى حاج سيّد على مستنبط دام عزّه العالى ‏براى من نقل كردند:

   پدر عظيم ‏الشأن من كه خدا بر درجاتش بيفزايد بعد از تأليف جزء اوّل اين‏ كتاب در عالم رؤيا ديد كه از دنيا رفته و سر او بر زانوى مادرش فاطمه زهرا سلام ‏اللَّه عليها است ، از داشتن اين موقعيّت كه دلالت بر بلندى مقام و عظمت شأن او داشت تعجّب كرده و از خود سئوال مى ‏كند : چگونه به اين مقام رسيده ‏اى و چه‏ چيزى باعث شده اين عظمت را بيابى ؟ و تا اين سئوال به فكرش خطور مى‏ كند سرور زنان عالم حضرت فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها به او الهام نمودند كه :

   هذا جزاء من ألّف كتاب «القطرة» ، اين پاداش كسى است كه كتاب «القطرة» را جمع‏ آورى نموده است .

   بعضى از موثّقين و كسانى كه به گفته آنها اطمينان دارم برايم نقل كردند : او اوّل كسى بود كه در مدّت چهل سال هر شب هنگام سحر به زيارت اميرالمؤمنين عليه الصلاة والسلام شرفياب مى‏ شد، زيرا كليددار حرم مطهّر آن مرحوم رابر خود مقدّم داشته و كليد را به او مى ‏داد .

   مؤلّف رحمه الله بعد از آنكه درب حرم را باز می ‏كرد خود وارد مى‏ شد و براى چند دقيقه آن را مى بست و سپس درب حرم را به روى زوّار مى‏ گشود و كسى‏ نمى‏ دانست كه در آن چند دقيقه به چه عبادتى مشغول بوده است .

   ولى يكى از نزديكانش به من گفت : او را در بعضى از سحرها ديدم كه كنار ضريح مقدّس نشسته و صورت خود را بر آن گذاشته و با محاسن شريفش غبار آن را پاك مى‏ كرد ، و بعد از آنكه درب حرم را باز مى‏ كرد تا هنگام نماز صبح به‏ تهجّد و عبادت پروردگار مشغول بود و تا از دنيا رفت او تنها امام جماعت درحرم حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام بود .

   در تمام عمر مقيّد بود شب‏هاى جمعه پياده به زيارت امام حسين عليه السلام مشرّف ‏شود ، فقط زمانى كه راه رفتن برايش ممكن نبود از وسائل نقليّه استفاده كرد وزيارت را ترك ننمود ، در آخرين سفرش به زيارت سيّدالشهداء عليه السلام خبر ازوفات خود داده و به بعضى از دوستانش گفته بود : اين زيارت ، زيارت وداع من‏است ، و مى‏ خواهم نفسهاى آخر عمرم را در نجف باشم ، لذا به نجف برگشته ودر همان روز از دنيا رفت .

   «عاش سعيداً ومات سعيداً» ؛ «سعادتمند زندگى كرد و سعادتمند از دنيا رفت» ، «ولَهُم الْبُشْرى فِى الْحَيوةِ الدُّنْيا وَفِى الْاخِرَةِ لا تَبْديلَ لِكَلِماتِ اللَّهِ ذلِكَ هُوَالْفَوْزُ الْعَظيمُ » (30) ؛ «و براى آنها در دنيا (با ديدن خوابهاى رحمانى) و در آخرت (با ديدن اولياء خدا و نعمتهاى او) بشارت مى‏ رسد ، سخنان خدا را تغيير و تبديلى‏ نيست كه اين پيروزى بزرگ نصيب دوستان خداست» .

      كتاب :

   «القطرة» كتابى است معروف در فضائل پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم و اهل بيت طاهرين‏ او عليهم السلام كه مؤلّف براى جمع‏ آورى آن ، از كتاب‏هاى خطّى و چاپى فراوانى بهره‏ جسته است .

   ايشان در كتابخانه شخصى خود كتاب‏هاى خطّى باارزشى مثل كتاب «سليم‏ بن قيس» را داشته ، از آنها و از كتاب‏هاى چاپ شده مخصوصاً كتاب ارزشمند «بحار الأنوار» علّامه مجلسى رحمه الله استفاده كرده است .

   نسخه تحقيق‏ نشده ‏اى از اين كتاب قبلاً چاپ شده بود ؛ جزء اوّل آن را جناب‏ حجّة الإسلام والمسلمين شيخ محمّد ظريف تحقيق نمود و جزء دوّم آن را با مشاركت و همكارى فاضل و محقّق عاليقدر جناب آقاى محمّد حسين رحيميان‏ ادامه داد ، و چون نسخه چاپ شده خالى از اشتباهات نبود كوشش كردند تا كتاب با رجوع به مصادر اصلى آن اصلاح گردد ، آيات و احاديث آن را اخراج‏ نموده و بعضى از لغات مشكل را در پاورقى توضيح دادند ، تا  كتاب به شكل‏ حاضر درآمد و انشاء اللَّه براى آنها  كه بخواهند از آن استفاده كنند مفيد و براى ‏آن‏ها  كه بخواهند از نور آن بهره‏ مند گردند روشنى ‏بخش باشد ، و حمد و سپاس مخصوص ذات بى‏ همتاى پروردگار جهانيان است .

 سيّد مرتضى مجتهدى سيستانى

 


30) سوره يونس ، آيه 64 .

 

    بازدید : 31174
    بازديد امروز : 14845
    بازديد ديروز : 23196
    بازديد کل : 127624824
    بازديد کل : 88884431