دعوت عمومى
براى گام برداشتن به سوى تكامل
از برنامههاى مهمّى كه حضرت ولىّ عصر عجّل الله تعالى فرجه الشريف براى عموم مردم انجام مىدهند، دعوت همگانى آنان به سوى آيين اسلام است . اين دعوت يك فراخوانى عمومى است ؛ به گونهاى كه مردمان سراسر جهان را ـ پيرو هر دين و مكتبى كه باشند ـ به سوى اسلام فراخوانده و از همگان مىخواهند از راه باطل دست برداشته و به سوى دين خدا كه اسلامِ راستين و تشيّع است ، بشتابند.
از آنجا كه اين فراخوانى و دعوت ، همراه با جرياناتى است كه براى همه مردم جهان تازگى دارد و معجزاتى را دربردارد كه تمام ابرقدرتهاى جهان را شكست مىدهد، در قلب مردمان جاى مىگيرد و مردم گروه گروه به سوى آيين اسلام روى مىآورند.
خداوند بزرگ در اين باره در قرآن كريم مىفرمايد :
(إِذا جاءَ نَصْرُ اللهِ وَالْفَتْحُ * وَرَأَيْتَ النّاسَ يَدْخُلُونَ فى دينِ اللهِ أَفْواجآ).[1]
آن زمان كه يارى خدا و پيروزى فرا رسد و ببينى كه مردمان گروه گروه وارد دين خدا مىشوند.
بنابراين در آن زمان ، مردمان به صورت گروهى ـ نه تكتك ـ به اسلام ايمان مىآورند و دسته دسته و گروه گروه به سوى دين اسلام مىشتابند.
روىآوردن مردمانِ جهان به اسلام و گرايش عمومى به دين خدا، پس از دعوت حضرت بقيّة الله الأعظم ارواحنا فداه از مردم براى پذيرش اسلام است و آن بر اثر جريانات شگفتانگيزى است كه آنان از ابتداى ظهور از آن حضرت و از ياوران آن بزرگوار مىبينند. به اين جهت حقّانيّت آنان براى مردم واضح مىشود و به اين جهت گروه گروه به سوى دين خدا روى مىآورند.
امام صادق عليه السلام مىفرمايند:
إذا قام القائم عليه السلام دعا النّاس إلى الإسلام جديدآ، وهداهم إلى أمر قد دثر وضلّ عنه الجمهور، وإنّما سمّي القائم مهديّآ، لأنّه يهدي إلى أمر مضلول عنه ، وسمّي القائم لقيامه بالحقّ .[2]
هر گاه قائم ما قيام كند، مردم را دوباره به اسلام دعوت مىنمايد و آنان را به سوى امرى كه كهنه شده و عمده مردم از آن گمراه شدهاند، هدايت و راهنمايى مىنمايد.
و همانا قائم به نام «مهدى» نامگذارى شده ؛ زيرا او به سوى امرِ گمشده هدايت مىشود و به نام «قائم» ناميده شده ؛ زيرا او به حق قيام مىكند.
از اين روايت استفاده مىشود كه حضرت ولىّ عصر عجّل الله تعالى فرجه پس از قيام ، مردم را با يك دعوت و فراخوانى جديد به سوى اسلام مىخوانند و همچنين آنان را به امرى كه كهنه شده و از آن گمراه شدهاند، هدايت مىكنند.
در اين روايت سخنى از كشتار و خونريزى در ميان نيست ، بلكه پس از قيام ، فراخوانى به اسلام و هدايت و راهنمايى شروع مىشود.
بديهى است دعوت انسانها به اسلام و راهنمايى آنان به راه حقّ نياز به برهان و دليل دارد و اين همان برنامهاى است كه ـ طبق روايات ـ حضرت بقيّة الله الأعظم ارواحنا فداه آن را انجام مىدهند.
نتيجه و پيامد اين گونه دعوت كه همراه با برهان و دليل ، اعجاز و جمعبودن همه عوامل ارشاد مردم است ، ايمان و هدايت گروهى و دستهجمعى آنان به سوى اسلام مىباشد.
در آن هنگام است كه قرآن مجيد طراوت و شادابى خود را باز مىيابد و آيين اسلام پس از فرسودگى ، طراوت و حيات تازه پيدا مىكند.
در زيارت امام حسن عسكرى عليه السلام وارد شده است :
السّلام عليک يا أبا الإمام المنتظر، الظاهرة للعاقل حجّته ، والثّابتة في اليقين معرفته ، والمحتجب عن أعين الظّالمين ، والمغيّب عن دولة الفاسقين ، والمعيد ربّنا به الإسلام جديدآ بعد الإنطماس ، والقرآن غضّآ بعد الإندراس .[3]
سلام بر شما اى پدر امام منتظر كه براى شخص خردمند حجّت و برهان او ظاهر است و معرفت به او در گنجينه يقين ثابت است ، آن امامى كه از ديدگان ظالمين در حجاب است ، و از دولت فاسقين پنهان و غايب است و خداوند به وسيله او اسلام را پس از تغيير، دوباره حيات تازه مىدهد و قرآن را پس از اندراس طراوت مىبخشد.
كلمه «انطماس» در لغت به معناى «نابود شدن» نيز آمده است . مقصود امام حسن عسكرى عليه السلام در اين روايت هر يك از دو معنى باشد، دليل بر دگرگونى در چهره اسلام در زمان غيبت مىباشد كه با قيام امام زمان عجّل الله تعالى فرجه، اسلام دوباره ارزش و اصالت خود را بازمىيابد. در هر نقطهاى از كشورهايى كه به نام اسلام شهرت يافته ، احكام دين عمل نشود، اگرچه به ظاهر نام اسلام وجود داشته باشد تا وقتى كه دستورات آن پياده نشود، گويا اسلام در آن مناطق محو و نابود شده است .
بازديد امروز : 0
بازديد ديروز : 3627
بازديد کل : 75873139
|